Kampioenenhuldiging Oss: MHC dames 1

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 12:02

Kampioenenhuldiging Oss: MHC dames 1

OSS - Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. Met deze keer in de categorie sportteam van het jaar: de vrouwen van MHC Oss.

De hockeysters dwongen promotie naar de overgangsklasse af en wonnen de nieuwe Silvercup in het seizoen 2017-2018. De Silvercup was het hoogtepunt voor de dames zegt aanvoerder Britt Libau: “De Silvercup was de eerste editie. Dus dat was afwachten hoe dat zou zijn. Des te mooier dat we de eerste Silvercup hebben gewonnen”. Volgens speelster Karen Festen is het teamverband het geheim achter het pakken van twee prijzen: “Het geheim was dat we uit achterstand ook goed terug kunnen knokken. In de Silvercup-finale stonden we achter, in de halve finale stonden we achter. Dus we zijn wel echt een team gebleven dat op elkaar vertrouwt.”

Seizoen 2018-2019

In de overgangsklasse heeft het damesteam het moeilijker dan vorig jaar. Volgens Britt lukt het dit jaar vaak net niet : “Het is niet dat we van de mat afgespeeld worden. We draaien goed mee binnen de klasse, alleen moeten we de punten net binnen halen.” Karen vult aan: “Het is niet echt wennen maar het is wel zwaar. Vorig jaar viel het vaak met geluk onze kant op. Dit jaar niet meer. Nu moet een kans echt zitten. Je kan geen fouten meer maken.”

Op dit moment is handhaving in de overgangsklasse het doel van MHC Dames 1.Deel deze pagina: