Kampioenenhuldiging Oss: Jayden Fraay

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 08:42

Kampioenenhuldiging Oss: Jayden Fraay

OSS - Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. Met deze keer in de categorie sporttalent van het jaar: Jayden Fraay.

Het EK Honkbal voor onder twaalf jaar in 2018 was belangrijk voor de elfjarige Osse honkballer Jayden Fraay. Hij werd namelijk geselecteerd voor het Nederlandse team. Met trots kan hij zeggen dat hij niet alleen de enige Ossenaar is die mee mag, hij is zelfs de enige speler uit het zuiden van Nederland die mee naar Budapest mocht. "Je speelt niet zomaar voor het Nederlands team dus ik vind het een grote prestatie", zegt de pitcher die met zijn team vierde werd op het EK.

2019
Het neefje van New York Yankees-speler Didi Gregorius, gaat in 2019 spelen voor The Unicorns uit Rotterdam en vindt dat 2019 pas geslaagd is als hij meer wedstrijden met de Nederlandse selectie kan gaan spelen. De Ossenaar vindt het jammer dat hij zijn eerste club Cardinals uit Oss moet achterlaten. “Ik mis straks al mijn goede vrienden en coaches. Ik ben vanaf kleins af aan al hier begonnen. Dus al mijn herinneringen liggen hier."