Kampioenenhuldiging Oss: Jasper van Kleef

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 19:44

Kampioenenhuldiging Oss: Jasper van Kleef

OSS – Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag 30 januari wordt bekend wie Sportman, Sportvrouw, Sportteam en Sporttalent van de gemeente Oss (Sport Expertise Centrum) worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. In de categorie sporttalent van het jaar is Jasper van Kleef een van de kanshebbers.

Berghems tennistalent Jasper van Kleef kende zijn doorbraak in het jaar 2018. Van de vier finales die hij in het buitenland speelde, won hij er twee. Allebei in de double categorie. Hij speelde nog een halve finale solo en hij heeft een beurs gekregen om in de Verenigde Staten te gaan studeren en trainen. Hij ziet het dubbelspel wel als zijn specialiteit. “ Het dubbelen vind ik natuurlijk ook heel leuk. In het dubbel sta je altijd met een maatje, twee tegen twee spelen ben ik toch iets beter."

2019

Op 3 januari verhuisde Jasper naar Alabama om daar meer tijd te besteden aan het tennissen en om een opleiding business te volgen. Daarom kan hij zelf niet aanwezig zijn tijdens de huldiging en wordt er gezorgd voor een skype verbinding. Hij heeft een contract getekend waardoor hij goed kan zorgen voor zichzelf, zelfs als hij geblesseerd raakt. Zijn enkels zijn wel een puntje van zorg: “Sinds kleins af aan ga ik door mijn enkels heen, en nu is het net iets te veel geworden waardoor ze op slot staan. Want tijdens het tennis in alle hoeken komen dat lukt eigenlijk niet meer.”


Deel deze pagina: