Kampioenenhuldiging Oss: Ineke Willems

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 19:27

Kampioenenhuldiging Oss: Ineke Willems

OSS – Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdag 30 Januari wordt bekend wie Sportman, Sportvrouw, Sportteam en Sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan alle sportliefhebbers. Met deze keer Ineke Willems.

Het jaar 2018 begon voor bodybuilder Ineke Willems meteen met het dieptepunt. Op weg naar haar training werd ze aangereden en moest acht weken revalideren. “Het eerste wat door mij heen ging was ‘mijn sport, mijn wedstrijden en alles wat ik opgebouwd heb.’ Dat was een heel naar iets omdat het ook daadwerkelijk zo was. Alles neemt af.” De maanden na het ongeluk stonden in het teken van revalideren met een blik op het NK, EK en Natural Olympia.

Het Nederlands Kampioenschap kon Ineke toch op haar naam schrijven en tijdens de natural Olympia in Las Vegas mocht ze een bronzen medaille om doen. De bodybuilder zegt dat ze niet verwacht had om met het EK mee te doen. “Het doel voor het NK was om weer mee te doen. Ik wilde gewoon in shape zijn en weer op het podium te staan.” Omdat ze twee keer goud won bij het NK mocht ze door naar het EK. Daar kreeg ze de uitnodiging om naar Las Vegas te gaan en uit te komen op het hoogste podium: “Dat is een prestigieus podium waar iedere natural atlete wil komen te staan. Om daar een voet op het podium te zetten, was voor mij al goud waard. Zonder verwachting ging ik er naar toe. En dan daar brons halen, voelt als platina.”


Deel deze pagina: