Kampioenenhuldiging Oss: Danique van Dinther

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 08:13

Kampioenenhuldiging Oss: Danique van Dinther

OSS - Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Woensdagavond wordt bekend wie sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van de gemeente Oss worden. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan de sportliefhebbers. Met deze keer in de categorie sportvrouw van het jaar: Danique van Dinther.

Danique van Dinther won in 2018 het NK en het Europees Kampioenschap kickboksen tot 17 jaar in de categorie tot en met 75 kg. “Het EK is toch echt wel mijn hoogtepunt, want ik heb er lang naar toe moeten werken om het EK te behalen. Mijn droom was ook het behalen van het WK", legt Van Dinther uit. Haar trainer, Aaron Loeffen, ziet dat Danique ook echt een natuurtalent is: “Ze bokst goed, haar lowkicks zijn goed, ze combineert lekker, werkt hard en traint hard, ze heeft het totaalplaatje.”

2019

In februari moet Danique haar Europese titel verdedigen en in maart wil ze de Duitse titel ook toevoegen aan haar prijzenkast. Daarnaast heeft de bokser ook haar oog laten vallen op het WK. Over vijf jaar wil ze die riem ook om kunnen doen. Daarnaast wil ze ook graag op Glory vechten. Volgens Danique hét toernooi om als kickbokser in de ring te mogen staan. “Glory is een van de bekendste en grootste gala’s die er zijn. Dus ik hoop dat het gaat lukken.”


Deel deze pagina: