Kampioenenhuldiging Oss: Bobbi Eveleens

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 13:51

Kampioenenhuldiging Oss: Bobbi Eveleens

OSS – Het jaar 2018 bracht veel sportsucces voor Oss. Aankomende woensdag worden de prijzen voor Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportteam van het Jaar verdeeld. Dtv Sport stelt alle genomineerden voor aan alle sportliefhebbers. Wij nemen het genomineerde sporttalent Bobbi Eveleens onder de loep.

Op negenjarige leeftijd wint hiphopdanseres Bobbi Eveleens (nu 10) op het EK in Kalkar, Duitsland, een gouden medaille samen met haar danspartner Senna Wijnbergen en eindigt ze zevende als solist. Een week nadat ze tien kaarsjes mocht uitblazen, verovert ze op het WK in Glasgow een derde plek in haar eentje en zelfs een wereldkampioenschap samen met Senna. Ook werd ze solo runner-up op het NK. Bobbi vindt het WK toch wel het hoogtepunt van het jaar. “Het WK had nog beter kunnen zijn als ik bij de solo’s eerste was geworden. Maar ik vind derde ook een hele mooie prestatie.” Zegt de danseres zelf.

2019
In het nieuwe jaar wil Bobbi het iets anders aanpakken. “Ik wil mijzelf nog meer ontwikkelen als danser en ik ga meer battles doen. Daarbij moet je tegen iemand dansen en beslist een jury wie er wint.” Daarom traint ze nu in Nijmegen, Almere, Zwolle, Amersfoort en Amsterdam. Zodat ze een goede dansers kan worden. Bobbi’s moeder, Angela Eveleens, rijdt haar dochter overal naartoe. “Soms denk ik wel eens, was maar bij O.S.S ’20 gaan voetballen. Maar het is het allemaal zeker waard. Zolang zij plezier heeft, dat is het belangrijkste.” Bobbi is blij met haar nominatie: “Er zijn niet veel kinderen die genomineerd worden. Dus ik voel me vereerd!”

Deel deze pagina: