Kampioenenhuldiging: Groeneveld, Voets, Van Kleef en O.S.S.'20 in de prijzen

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 08:50

Kampioenenhuldiging: Groeneveld, Voets, Van Kleef en O.S.S.'20 in de prijzen

OSS - Arnaut Danjuma Groeneveld en Sanne Voets hebben de titels Sportman en Sportvrouw van het Jaar van de gemeente Oss geprolongeerd. Daarnaast werd tennisser Jasper van Kleef Sporttalent van het Jaar en mocht O.S.S.'20 Heren 1 de prijs van Sportteam van het Jaar ontvangen.

Groeneveld trok in 2018 de lijn van 2017 door. Hij maakte een transfer naar de Belgische topclub Club Brugge, scoorde voor de Belgen in de Champions League en debuteerde en scoorde voor het Nederlands elftal. Die prestaties waren voor de keuzecommissie genoeg reden om hem voor de tweede keer te kronen tot Sportman van het Jaar. Andere genomineerden waren handboogschutter Rick van der Ven en golfer Max Albertus.

Para-amazone Sanne Voets werd in 2018 drievoudig wereldkampioen in Amerika en zij werd verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Zij troefde daarmee bodybuildster Ineke Willems, judoka Senna van de Veerdonk en kickbokser Danique van Dinther af.

Tennisser Jasper van Kleef (17) boekte in 2018 enkele mooie prestaties in het enkel- en dubbelspel. Hij is nu in Amerika en zodoende nam zijn vriendin de prijs in ontvangst. Honkballer Jayden Fraay en danser Bobbi Eveleens waren de andere genomineerden.

O.S.S.'20 werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse B en speelt nu bovenin mee in de Derde Divisie. Zij troefden Nooit Gedacht Dames 1 en MHC Oss Dames 1 af.

De publiciteitsprijs ging naar de OER-race van de Dunes Games. Afgelopen jaar was de tweede editie van het evenement en er deden 600 deelnemers mee. Rolstoeldansers The Quickly Dancers (Mandy Bol en Celine van den Heuvel) en Gesposs werden namens Uniek Sporten in de spotlights gezet.