Joris Linssen & Caramba.

Joris Linssen & Caramba.

za 23 mrt


Joris Linssen & Caramba.

Joris Linssen & Caramba: Nederlandstalige muziek met Mexicaanse peper...
 
23 maart bij Nesterlé met de succesvoorstelling RAAK!


"Zoveel enthousiasme, gevoeligheid en muzikaliteit. Dit blijft nog lang bij me."
"Deze avond zal ik niet vlug vergeten, maar als een parel in mijn hart bewaren."
(Publieksreacties Parktheater Eindhoven, gemiddelde waardering 9,6)

 

Joris Linssen & Caramba bestaat sinds 1999 en bracht acht cd's, twee dvd's en een lp uit. Elk voorjaar toert de band drie maanden langs de schouwburgen met een theaterconcert. Joris Linssen en zijn muzikale makkers zetten al ruim tien jaar elke theaterzaal in vuur en vlam met hun enthousiasme en hartstocht

Najaar 2013 ging de bioscoopfilm 'Met jou heb ik geleerd' in première, over hun magische tournee door Mexico. De televisie-bewerking van 50 minuten werd door meer dan 400.000 mensen bekeken en is zeer lovend ontvangen. In 2019 en 2020 speelt Caramba de voorstelling RAAK!. De band bestaat dan 20 jaar.

 

Ook het nieuwe theaterconcert van Joris Linssen & Caramba is vurig en intiem. Joris vertelt persoonlijke / meeslepende verhalen en zingt samen met zijn band prachtige liederen. Zanger/tv-presentator Joris Linssen wordt vergezeld door zijn amigo's Marcel van der Schot (accordeon, piano en zang), Kees van den Hoogen (gitaar en zang), Erik van Loo (contrabas en zang) en Djem van Dijk (percussie en zang).

Raken en geraakt worden, daar gaat het om. En dat doen deze topmuzikanten met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen en loepzuivere meerstemmige samenzang. RAAK! zit vol interactie, energie en ontroering.

 

CC Nesterlé – Parkstraat 2 – Nistelrode

23 maart – aanvang 20.15 uur

Tickets à 16,00 verkrijgbaar via www.nesterle.nl.


 

 

 

Interview met Joris Linssen over de voorstelling RAAK!

(rechtenvrij en gratis te gebruiken)

 

“Raken en geraakt worden staat centraal in mijn leven en werk”, zegt tv-presentator en zanger Joris Linssen. De titel van zijn nieuwe theaterconcert luidt niet voor niets: “Raak!” Het is de zesde avondvullende theatervoorstelling van zijn Nederlandstalige band met Mexicaanse peper, Joris Linssen & Caramba. Sinds 2008 speelt de band elk jaar meer dan 80 concerten door heel Nederland.

 

Wat is de overeenkomst tussen Joris de zanger en Joris de tv-interviewer?

Of het nu om mijn televisie-interviews op Schiphol gaat of over de concerten met mijn band, telkens probeer ik mensen te raken en op mijn beurt zelf geraakt te worden. In feite is dat waar we allemaal naar op zoek zijn, toch: geraakt worden, voelen dat je leeft, echt in contact komen met anderen?

Mijn twee wereldbanen, tv-presentator en zanger, komen steeds meer in elkaars verlengde te liggen. Het gaat bij allebei om emoties, om gevoel. De gesprekken die ik voer voor tv geven mij inspiratie voor nieuwe liedteksten. En in een theater is het heerlijk om echt contact te maken met de mensen in de zaal. 

 

Is Caramba je begeleidingsband?

Het aandeel van de band is veel groter! We zijn al sinds 1999 bij elkaar. En het spelplezier spat van het podium. We vormen met zijn vijven een hechte familie. Samen maken we een heleboel mee. Leuke avonturen, maar ook heftige gebeurtenissen. In deze nieuwe show stellen wij ons open. We vertellen over cruciale gebeurtenissen in ons leven en zingen daar ook over. Ik heb gemerkt dat dat heel uitnodigend werkt. Sommige mensen uit het publiek delen spontaan hun zielenroerselen. En dan kunnen wij ze daarna opbeuren met een lied of als ze iets leuks vertellen er daarna een feestje van maken.

 

Wat maakt jullie theaterconcerten bijzonder?

De mix van levensverhalen, spelplezier en mooie liedjes. Wat wij steeds verder uitbouwen is de samenzang. Dat klinkt zó mooi, als je onze stemmen hoort mengen. Onze accordeonist Marcel van der Schot speelt nu ook af en toe piano, dat klinkt heel verfrissend. Onze percussionist Djem van Dijk zingt de sterren van de hemel. Het werkt heel goed, zo’n prachtige vrouwenstem tussen die van de mannen van de band. Contrabassist Erik van Loo speelt aanstekelijk, hij lijkt te dansen met zijn grote bas. Er zijn mensen die alleen al voor hem naar het theater komen. Gitarist Kees van den Hoogen is stiekem net zo gevoelig als hij stoer lijkt en is de smeerolie van onze machine. Ieder heeft zijn eigen rol en samen zijn we meer dan de som der delen, zoals ze dat zo mooi zeggen.