Jongeren worden warm gemaakt voor techniek op bedrijvendag

Gepubliceerd: Dinsdag 06 februari 2018 13:24

Jongeren worden warm gemaakt voor techniek op bedrijvendag

OSS - Tijdens de derde editie van Jongerenbedrijvendag komen leerlingen inmiddels niet alleen meer bij technische bedrijven over de vloer. Toch hoopt Machinefabriek Verhoeven in Oss de leerlingen enthousiast te krijgen voor een technische baan.

“We hebben nog genoeg mensen, maar het houdt niet echt over”, zegt Peter van Dijk van de machinefabriek in Oss. Hij hoopt dan ook dat de leerlingen als ze een baan kiezen nog eens aan de fabriek denken. “Het is echt niet alleen maar werk waar je vieze handen van krijgt”, verzekert hij.

Leerlingen van alle middelbare scholen in Oss en van het Hooghuis Heesch nemen dinsdag een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven. De bezoeken moeten de leerlingen helpen een profiel te kiezen voor de bovenbouw.

De Jongerenbedrijvendag is een initiatief van de Lions Club Oss en wordt georganiseerd door de Talentencampus Oss.