Jongeren verdienen geld met eigen bedrijf in de zomervakantie

Maandag 09 juli 2018 07:45

Jongeren verdienen geld met eigen bedrijf in de zomervakantie

OSS/HEESCH – De zomervakantie is begonnen. Voor veel jongeren betekent dit uitslapen, op vakantie gaan, terrasjes pakken en veel Netflixen. Maar dit geldt niet voor iedereen. In 14 regio’s, waaronder Oss en Bernheze, start morgen het project ZomerOndernemer voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar.

De jongeren krijgen hulp bij het opzetten van een eigen bedrijf. Ze worden zes weken lang begeleid. Het project start met een driedaagse training in het Osse gemeentehuis. Daarna werken de deelnemers aan hun bedrijfsplan en mogen ze een bezoek brengen aan het bedrijf van een ervaren Osse ondernemer.

Finale
Na zes weken wordt het project afgesloten en wordt tijdens een kick-out op de Talentencampus in Oss de beste ZomerOndernemer van Bernheze en Oss gekozen. De winnaar gaat door naar de landelijke finale.

Winnaar vorig jaar
ZomerOndernemer wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Aye Kari Soe werd vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de tweede editie van het project in Oss en Bernheze. Zij bedacht een plan voor een webshop voor tweedehands kleding.


Deel deze pagina: