Jeroen Advocaat wint NK Zandsculpturen bouwen in Oss

Gepubliceerd: Zondag 08 oktober 2017 09:38

Jeroen Advocaat wint NK Zandsculpturen bouwen in Oss

OSS – Jeroen Advocaat heeft het NK Zandsculpturen bouwen gewonnen in Oss. Hij won met zijn sculptuur ‘Een reis door de ruimte’.

Dit jaar vonden de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculptuur bouwen voor het eerst plaats in Oss. Drie maanden lang mochten de bezoekers van het Zandsculpturen Festival Brabant stemmen op hun favoriet. “De strijd was spannend, nog nooit lagen de stemmen zo dicht bij elkaar”, vertelt Jos de Ruig, projectmanager van het festival.

Tien zandkunstenaars deden mee aan de kampioenschappen. Binnen het thema ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ hadden de kunstenaars vier dagen de tijd om hun sculptuur te maken. Met 18% van alle stemmen heeft de Fries Jeroen Advocaat uiteindelijk met een kleine voorsprong gewonnen. “Aan alle kanten van het beeld is wat te zien, de details en het speelse karakter zorgen ervoor dat de sculptuur er zeker uitspringt” aldus De Ruig.

Derde keer
Jeroen Advocaat sleept hiermee voor de derde keer de titel Nederlands Kampioen binnen. Op de tweede plek is Wilfred Stijger geëindigd met zijn sculptuur ‘het beste idee van Nederland’ en op de derde plek is titelverdedigster Marieke van der Meer geëindigd met haar sculptuur ‘bloed, zweet en tranen’.

Laatste dag
Vandaag is de laatste dag dat het zandsculpturenfestival nog te bezoeken is. Blinden en slechtzienden zijn welkom om de zandsculpturen te komen voelen.

Deel deze pagina: