Istvan Bakx volgt oud-ploeggenoot Van der Venne naar Go Ahead

Gepubliceerd: Woensdag 13 juni 2018 14:10

Istvan Bakx volgt oud-ploeggenoot Van der Venne naar Go Ahead

OSS - In navolging van Richard van der Venne maakt ook FC Oss-speler Istvan Bakx de overstap naar Go Ahead Eagles. De creatieve middenvelder tekent voor een seizoen, met een optie voor nog een seizoen, bij de voetbalclub uit Deventer.

De welbekende 'Google-spits' is nog altijd even gretig en kijkt uit naar zijn volgende avontuur: "Ik heb wel het nodige meegemaakt, ja, maar uiteindelijk is ervaring een vaag begrip. Het gaat erom wat je ermee doet. Ik hoop een voorbeeld te kunnen zijn qua mentaliteit en inzet. Ik ben namelijk nog steeds even gretig als tien jaar geleden. Daarom ga ik nu ook naar Go Ahead Eagles. Een club met ambities, die na een heel moeilijk seizoen echt een rol van betekenis wil spelen.”

Technisch manager van Go Ahead, Paul Bosvelt, is in zijn nopjes met zijn nieuwe aankoop: “Istvan Bakx is een creatieve en slimme speler, die vaak tussen de linies opduikt en vanuit daar gevaar sticht. Op die manier staat hij elk seizoen aan de basis van de nodige goals, en regelmatig pikt hij er ook zelf één mee. Hij is van nature aanvallende middenvelder, maar kan ook als rechtsbuiten uit de voeten.”

Bakx speelde vier seizoenen voor FC Oss, en kwam 21 keer tot scoren.