Ingrijpende reorganisatie bij sociale werkvoorziening IBN

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 11:05

Ingrijpende reorganisatie bij sociale werkvoorziening IBN

OSS/UDEN - De organisatie van IBN gaat drastisch veranderen. IBN begeleidt mensen die het zonder steun niet redden op de arbeidsmarkt. Deze mensen worden in de toekomst minder bij het eigen bedrijf geplaatst en meer op de reguliere arbeidsmarkt. Directeur Maarten Gielen zegt in een brief aan de medewerkers dat de verandering nodig is ‘om nu en in de toekomst in deze regio zoveel mogelijk mensen aan passend werk te helpen’.

Binnen de regionale voorziening komt een nieuwe afdeling ‘participatie’. Het doel is om na een opleidingsperiode medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt meer dan vroeger extern te plaatsen bij andere bedrijven. Ze maken carrière bij deze bedrijven en niet meer binnen IBN.

Twintig gedwongen ontslagen
Het besluit heeft ingrijpende gevolgen voor het vaste personeel. Van de bijna driehonderd werkplaatsen binnen de afdelingen administratie, management, werkleiding en begeleiding verdwijnen 79 banen. Er wordt wel een aantal nieuwe banen gecreëerd, maar uiteindelijk zullen twintig werknemers gedwongen worden ontslagen. Volgens Gielen gaat voor deze groep ‘een fase van onzekerheid in’.

Gielen wil niet spreken over een bezuiniging. “Het is geen vooropgezet doel om kosten te besparen. We moesten gewoon veranderen, met het oog op de toekomst”.

IBN (integrale Bedrijven Noordoost-Brabant) werkt in elf gemeenten, en heeft onder meer vestigingen in Uden, Oss, en Veghel. Er werken 3.800 mensen. Veruit de grootste groep medewerkers (3000) bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Deel deze pagina: