Informateur begint woensdag weer met gesprekken

Gepubliceerd: Maandag 16 april 2018 07:24

Informateur begint woensdag weer met gesprekken

OSS - Informateur Bob Ruers begint woensdag met de gesprekken met alle partijen in Oss. Eerder bleek dat de SP en VDG er vooralsnog samen niet uit kwamen om een coalitie te vormen.

In een tussentijds verslag geeft Ruers een inzichtje in de afgelopen weken. Op 26 maart begon hij als informateur en op die dag en 28 maart voerde hij verkennende gesprekken met vertegenwoordigers van alle partijen. Op 30 maart praatte hij met de SP en VDG en op basis van dat gesprek heeft hij beide partijen uitgenodigd voor een overleg op 5 april. Volgens Ruers zijn enkele belangrijke thema's doorgenomen en is nagegaan in hoeverre er overeenstemming kan worden bereikt door de partijen.

Onvoldoende overeenstemming
In de gesprekken op 9 en 11 april met de partijen bleek dat er onvoldoende overeenstemming bestaat ten aanzien van politieke cruciale onderwerpen. Volgens Ruers kan er geen stabiele en vruchtbare coalitie ontstaan, al dan niet aangevuld met een derde partij. Zodoende gaat Ruers beginnen met verdere verkenningen. Die gaan woensdag 18 april van start.

Deel deze pagina: