Inbrekers stelen voor tienduizenden euro's bij Stal Timmermans in Vorstenbosch

Gepubliceerd: Dinsdag 06 november 2018 10:44

Inbrekers stelen voor tienduizenden euro's bij Stal Timmermans in Vorstenbosch

VORSTENBOSCH - Inbrekers hebben voor twintig- tot dertigduizend euro aan paardrijspullen gestolen bij Stal Timmermans in Vorstenbosch. Een drietal sloeg in de nacht van 4 op 5 november toe. "Het tast je vertrouwen en veiligheidsgevoel aan."

Erik Timmermans heeft samen met zijn ouders Jan en Tonny Timmermans de leiding over dressuur- en pensionstal Stal Timmermans aan de Meuwelweg in Vorstenbosch. Gisterochtend kwamen hij en zijn ouders erachter dat er ingebroken was. "We wilden de paarden in de wei zetten en toen zagen we het. Er waren spullen kapot en er waren sporen te zien. De zadelkast was opengebroken", vertelt Erik. "Op het eerste oog is er voor twintig- tot dertigduizend euro aan spullen gestolen", zegt hij. "Je ziet in deze tijd van het jaar sowieso meer inbraken bij bedrijven zoals de onze." De gestolen spullen betreffen vooral spullen van klanten van Stal Timmermans.

Camerabeelden
Stal Timmermans heeft beelden van de inbraak. Daarop is te zien dat om 01.28 uur een auto vanuit de richting Vorstenbosch het zandpad op komt gereden. Om 01.57 uur verlaat de auto weer het terrein. "Er staan drie personen op beeld", vertelt Erik. "Eentje staat op de uitkijk, een ander sjouwt met de spullen en weer een ander lijkt alles open te breken. Verder lijken ze de omgeving goed te kennen." Vooral dat laatste aspect baart Timmermans zorgen. "Het tas je vertrouwen en veiligheidsgevoel aan. Ze gingen heel gericht te werk." De camerabeelden zijn ondertussen bij de politie.


Deel deze pagina: