Het IS weer TOP

Gepubliceerd: Dinsdag 28 augustus 2018 12:52

Het IS weer TOP

Columnist Robert-Jan Steegman heeft het TOP-gevoel weer helemaal te pakken nu de club geen FC Oss, maar TOP Oss heet.

Afgelopen vakantie las ik het voortreffelijke boek 'Het was weer TOP' van de gebroeders Kuilder. Zowel voor TOP als de broers heb ik een zwak. Met de club aangezien ik vanaf mijn achtste lid ben van 'de club der Ossenaren' (tekst clublied), de broers Joost en Roel zijn de zoons van een helaas veel te vroeg overleden vriend van me. Heerlijk om te lezen over het seizoen van de club die toen nog - dankzij een bestuurlijke dwaling - FC Oss heette. Door die bestuurlijke dwaling ben ik jarenlang weg gebleven en als ik toch een keer ging voelde ik niet meer wat ik vroeger voelde, het was 'mijn' club niet meer.

Vorige week vrijdag speelde TOP OSS voor het eerste sinds negen jaar weer thuis. Samen met mijn jongste zoon zat ik op de tribune en we waren niet meer zo alleen als bij FC Oss, toen je de toeschouwers zelf kon tellen. Er zaten opeens meer dan 2.500 mensen op de tribune, kennelijk waren er meer mensen blij dat alles weer als vanouds was. Toen de ploeg opkwam en het clublied werd gespeeld stond het kippenvel op mijn armen, ik zong tot verbazing van mijn zoon automatisch mee, overigens als enige op de lange zijde. En toen TOP scoorde juichte ik voor het eerst sinds jaren weer mee. Het gevoel was terug! Na afloop werden de spelers van alle kanten bedankt door het publiek, de Ossenaren sloten de club weer in hun armen, mooi!

Hetzelfde bestuur dat de naam wijzigde heeft er overigens ook voor gezorgd dat de club weer gezond is. Daarbij hebben ze met Peter Bijvelds een prima directeur aangesteld, die ook het Veghelse en Udense achterland probeert te betrekken bij TOP. Hulde daarvoor. En diezelfde Peter en alle mensen om hem heen bedank ik - mede namens de vele echte TOP-mensen die de naamswijziging net als ik verfoeiden - voor de terugkeer naar de oude naam, het (bijna) oorspronkelijke logo, het oude shirt, het prachtige clublied. Het is weer TOP op ons terrein aan de (achterkant van de) Hescheweg!