Herpenaar droomt van Paralympische Spelen in 2020

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2017 18:21

Herpenaar droomt van Paralympische Spelen in 2020

HERPEN - Gerald van Grunsven (52) uit Herpen wil in 2020 als rolstoeltafeltennisser meedoen aan de Paralympische Spelen in Tokyo. Op dit moment staat hij 35e op de wereldranglijst, maar hij moet nog flink stijgen op de wereldranglijst. Daarvoor moet hij veel reizen de komende tijd en dus start hij een crowdfundingsactie.

Van Grunsven is geboren met de erfelijke bloedziekte hemofilie. Dit betekent dat de stollingsfactor acht ontbreekt, waardoor bloedingen in zijn lichaam niet uit zichzelf genezen. Inmiddels kan hij die ontbrekende factor aan zichzelf toedienen, maar in zijn jeugdjaren was dat nog niet mogelijk. Daardoor is er artrose ontstaan in veel van zijn gewrichten. In 2013 was een kunstknie onvermijdelijk. Na een revalidatie startte Gerald met rolstoeltafeltennis, omdat hij zijn geliefde sport wilde blijven uitoefenen.

Talent
Al snel bleek dat hij ook in de rolstoel erg getalenteerd was en sinds 2016 is de ‘Tour to Tokyo’ van start gegaan. Hij traint elke dag op topsportcentrum Papendal in Arnhem en hij staat 35e op de wereldranglijst. Als lid van de paralympische tafeltennisselectie steunen de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en het NOC*NSF hem gedeeltelijk. Maar om echt stappen te maken op de wereldranglijst moet Gerald meer internationale toernooien spelen, welke zelf bekostigd moeten worden. Hiervoor is geld nodig, en dat wil hij middels de ‘Stichting Rolstoeltafeltennis Gerald van Grunsven’ binnenhalen. Samen met zijn gezin en een driekoppig bestuur is er een crowdfundingsactie opgezet. Via de website www.geraldvangrunsven.nl kunnen mensen geld doneren, en daarbij kiezen uit diverse opties.

Deel deze pagina: