Henk Baum werd mogelijk in opdracht vermoord, man van 21 aangehouden

Gepubliceerd: Maandag 12 november 2018 10:00

Henk Baum werd mogelijk in opdracht vermoord, man van 21 aangehouden

SCHAIJK/NISTELRODE - Henk Baum uit Nistelrode is mogelijk in opdracht vermoord. Dat zegt de recherche na de arrestatie van een man van 21. Hij werd vrijdag in een gevangenis in Middelburg aangehouden.

Baum werd op 22 maart doodgeschoten in zijn auto onder het ecoduct langs de Rijksweg in Schaijk. Na onderzoek kwam de man van 21 in beeld. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen en een explosie. Daarvoor zit hij sinds begin oktober vast.

“Wij hebben in het onderzoek naar de moord op Henk Baum enorm veel informatie binnengehaald. Gegevens die ook in andere zaken van belang kunnen zijn. Wij houden er rekening mee dat er meerdere mensen betrokken waren bij de moord en sluiten niet uit dat Baum in opdracht is vermoord. Wij kijken in ons onderzoek dan ook nadrukkelijk naar mogelijke opdrachtgevers. Nieuwe arrestaties zijn dan ook niet uitgesloten”, laat de recherche weten.

Brandstichtingen en explosie
Vermoed wordt dat de 21-jarige verdachte ook betrokken is bij meerdere brandstichtingen en een explosie in de omgeving van Oss en Nijmegen. Ook zou hij auto’s hebben gestolen in Brabant, Limburg en Gelderland. De recherche denkt ook dat hij betrokken was bij het naar binnen gooien van een handgranaat in een huis in Eindhoven.

Het onderzoek naar de moord op Baum gaat onverminderd door. Met de arrestatie van deze verdachte is de zaak nog niet afgerond, laat de recherche weten.