Hendriks SGR verhuist naar bedrijventerrein De Geer

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 12:26

Hendriks SGR verhuist naar bedrijventerrein De Geer

BERGHEM - Vastgoedonderhoudsbedrijf Hendriks SGR gaat verhuizen naar de Berghemse kant van bedrijventerrein De Geer Zuid in Oss. Na de zomer start Hendriks SGR met de bouw.

Het nieuwe onderkomen moet het eerste energieleverende bedrijfspand van het dorp worden. Op vrijdag 1 maart tekende algemeen directeur Marith Bloem officieel voor de levering van de grond. Naar verwachting is het bedrijfspand aan de Nieuwe Steeg in de zomer van 2020 klaar.

Motieven
Volgens algemeen directeur Bloem stapelden de motieven voor een verhuizing zich de afgelopen jaren op. "Naast het feit dat ons huidige pand niet meer past bij ons beleid, waren er meer redenen om te kiezen voor een nieuw onderkomen. Zo hebben we nu drie losse locaties in Berghem, waarvan het hoofdkantoor zich midden in een woonwijk bevindt. Dat is natuurlijk hartstikke inefficiënt. Daarnaast zijn we de laatste jaren hard gegroeid en biedt ons huidige pand onvoldoende ruimte om al onze medewerkers en projectteams te faciliteren."

Duurzame uitstraling
Het nieuwe bedrijfspand wordt energieleverend; het wekt dus meer energie op dan het verbruikt. Technisch directeur Maarten Aarts: "We houden alle mogelijke duurzaamheidscomponenten tegen het licht: transparante binnenwanden, zonnepanelen, slimme isolaties, noem maar op. Daarna onderzoeken we wat haalbaar is. Eén ding is zeker: het pand wordt een blikvanger met een professionele en duurzame uitstraling. En met letterlijk een groen dak."

Trots
Ondanks de verhuizing naar De Geer blijft Hendriks SGR nét in Berghem gevestigd. Een bewuste keuze, stelt Bloem. “Mensen kennen ons als een ‘Berghs’ bedrijf; dat willen we graag zo houden. Tegelijkertijd biedt deze zichtbare locatie ons alle ruimte om te blijven groeien."

Deel deze pagina: