Heesch krijgt eigen Repair Café

Gepubliceerd: Dinsdag 30 oktober 2018 14:46

Heesch krijgt eigen Repair Café

HEESCH – Een kapot broodrooster, een stoel met een losse poot of een trui met mottengaatjes. Weggooien of repareren? In Heesch wordt voortaan duidelijk gekozen voor het laatste. Vanaf volgende week woensdag kan iedereen die wat te repareren heeft dat maandelijks aanbieden bij het nieuwe Repair Café in jongerencentrum Checkpoint.

We leven in een wegwerpmaatschappij en de Stichting Repair Café in Heesch wil daar iets aan doen. Eens per maand staan op woensdag vaklui klaar om kapotte spullen te repareren. Het gaat om een elektricien, naaister, fietsenmaker, sieradenmaker, meubelmaker en instrumentenmaker. 


Geertje van de Stappen van de werkgroep Repair Café Heesch: “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen. “

Op woensdag 7 november wordt het café om een uur geopend door burgemeester Marieke Moorman. Daarna iedere eerste woensdagmiddag van de maand geopend tussen een en vier uur.

Deel deze pagina: