Heesch heeft eigen Repair Café.

Repair Café Heesch.

wo 06 mrt


Heesch heeft eigen Repair Café.

Heesch start eigen Repair Café.
 
Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een stoel waarvan de poot los zit? Of met een trui met mottengaatjes? Weggooien? Mooi niet!
  
Bij Brandweerkazerne aan De La Sallestraat 3 in Heesch draait het allemaal om repareren. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, fietsenmakers, sieradenmaakster, meubelmaker, instrumentenmaker helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Radio's, pc's, broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.
 
Door repareren te promoten, wil Transition Town Heesch bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt de werkgroep Repair Café Heesch: Frans, Nol, Richard, Ron, Ruud, Joyce en Geertje. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."
  
Iedere eerste woensdagmiddag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur bij Checkpoint.
 
Meer informatie is te verkrijgen bij Geertje van der Stappen 06 44458161 of op www.repaircafe.nl