GroenLinks wil Osse 'overheidswiet'

Vrijdag 02 februari 2018 14:30

GroenLinks wil Osse 'overheidswiet'

OSS - De gemeente Oss moet beginnen met een gemeentelijke wietplantage. Althans, als het aan het GroenLinks van lijsttrekker Dolf Warris ligt. De partij hoopt zo de criminaliteit in de wietindustrie te verminderen.

Een gemeentelijke wietplantage zou wat problemen op kunnen lossen, meent de partij. Ze willen softdrugs uit de handen van de commercie en de onderwereld halen. Het is een punt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Op deze manier is er sprake van legale wietteelt. Dan kun je ook aan coffeeshops leveren zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de herkomst van wiet. En zo zet je de onderwereld voor een groot deel buitenspel." Warris wil samenwerken met partijen in Oss die kennis hebben van de wietteelt. En hij heeft ook wat locaties op het oog. "In het buitengebied zijn er verschillende ruimtes die niet gebruikt worden of waarmee men niet weet wat ermee moet gebeuren. Die zouden ideaal zijn."
 
 
Proef
Het kabinet is al bezig met proef met een aantal gemeenten in het land om zogeheten overheidswiet te verspreiden in Nederland. De gemeente Oss heeft zich daar niet voor aangemeld. Is GroenLinks wat dat betreft niet te laat met het punt? "Het is nooit te laat, kom op. We zijn te laat in de zin dat we ons niet in hebben geschreven. Maar verder kunnen we nog steeds de samenwerking zoeken om hiermee in de toekomst aan de slag te gaan."

Deel deze pagina: