Groene Engel heeft nog geen horecakandidaat maar serveert vanaf half september wel eten

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 11:21

Groene Engel heeft nog geen horecakandidaat maar serveert vanaf half september wel eten

OSS – Cultuurpodium Groene Engel in Oss heeft een kok gevonden, maar er is nog geen opvolger voor de eind juni vertrokken horecabaas Martijn van der Pas. “Die procedure loopt, maar er is nog geen kandidaat”, laat Oscar Jansen van de Groene Engel weten.

Gevolgen voor de planning heeft deze kink in de kabel volgens Jansen nauwelijks. “De verbouwing gaat gewoon door zoals gepland. We wachten op een vergunning van de gemeente om te kunnen beginnen. Die is nodig omdat De Engel een rijksmonument is. We willen in de hal bij de wc’s een tweede doorgang maken naar wat nu de brasserie is tegenover de ingang naar het café. De aanvraag ligt bij de monumentenkamer.” Ook wordt de vloer in de brasserie vervangen, maar we starten pas als de vergunning binnen is.

Eten in Groene Engel
Wel is er een kok aangenomen die op 1 september begint. “Vanaf half september gaan we tijdelijk eten serveren in het huidige café. Dat doen we totdat de verbouwing van de brasserie tot eetcafé aan de andere kant klaar is.” Het huidige café wordt dan een podium voor optredens van bandjes én een zaal voor bruiloften en partijen. Oscar Jansen laat weten dat ze ondanks een kleine vertraging op koers liggen. “Het eerste jaar willen we vijf ton aan horecaomzet halen, dat gaan we wel halen. Half september is hier een groot congres. En boekingen voor bruiloften en borrels lopen goed, we zitten in een goede flow.”

Bestuur
Voor de Horeca BV en het cultuurpodium, die los van elkaar staan, worden nog bestuursleden gezocht. De Horeca BV heeft er nu twee en wil uitbreiden naar drie. Het cultuurpodium wil van vier naar vijf bestuurders.

Deel deze pagina: