Groen licht voor rodeomanege aan Tipweg Vorstenbosch

Gepubliceerd: Donderdag 28 september 2017 21:03

Groen licht voor rodeomanege aan Tipweg Vorstenbosch

HEESCH - De gemeente Bernheze heeft ingestemd met het wijzigen van het bestemmingsplan voor locatie Tipweg 15 in Vorstenbosch. Daardoor wordt het mogelijk om daar een bijzondere manege voor rodeorijden te vestigen met detailhandel.

Progressief Bernheze vindt detailhandel niet wenselijk. "Als je het hier toestaat, dan kun je het bij alle anderen straks niet meer tegenhouden. En honderd vierkante meter, dat vind ik aanzienlijk". aldus Cent van den Berg van Progressief Bernheze.

Wethouder Rein van Moorselaar laat weten dat het rodeorijden mensen uit heel Europa aantrekt en dat het gaat om een niche in de markt die vraagt om de verkoop van bijbehorende producten. "Het is een weloverwogen beslissing die is besproken met stakeholders", aldus de wethouder. "Maatwerk betekent niet dat het beleid is geworden." 


Het protest van Progressief Bernheze kreeg geen bijval van de andere partijen en dus werd het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld. Om de manege aan de Tipweg mogelijk te maken is het bestemmingsplan omgezet van agrarisch bedrijf naar agrarisch verwant bedrijf.

De manege aan de Tipweg komt in plaats van eenzelfde type manege aan De Heuvel in Vorstenbosch. Op die locatie worden woningen gebouwd.

Deel deze pagina: