Global Goals festival: Oss scoort!

Dinsdag 05 juni 2018 08:09

Global Goals festival: Oss scoort!

OSS - In Oss wordt volgende week zaterdag 16 juni het festival Oss Scoort! Global Goals gehouden. De aanleiding voor het festival is het feit dat het Platform Global Goals in Oss in 2018 tien jaar bestaat.

Het doel van het evenement is om de 17 global goals bekender te maken bij een groot publiek. De organisatie heeft bij ieder punt van die lijst een ambassadeur aangesteld die een eigen onderdeel van het festival voor zijn rekening neemt. Zo wordt het bedrijf Kemkens ambassadeur duurzame energie en gaat Vos Logistics zich bezighouden met het doel duurzame industrie.

17 doelen

Tijdens “Oss Scoort! Global Goals” laten de gemeente Oss en ongeveer 50 bedrijven, scholen, zzp’ers en (vrijwilligers- en sport)organisaties in het Barbarapark (12.00-18.00 uur) en op het Walplein (11.00-17.00 uur) zien welk van de 17 doelen zij hebben omarmd en wat zij doen om dat doel te bereiken. Het wordt een dag vol activiteit, informatie, sport, kleur, kunst, cultuur, muziek, dans en eten en drinken.

Kernen

Het festival moet in Oss en alle kernen worden gehouden, daarom wordt ook samengewerkt met het sportevenement De Maasdijk, dat ook op 16 juni is.

Deel deze pagina: