Gemeente Oss wil ruim 1 miljoen euro besteden aan een groener Oss

Gepubliceerd: Vrijdag 10 november 2017 20:27

Gemeente Oss wil ruim 1 miljoen euro besteden aan een groener Oss

OSS – De gemeente Oss gaat de komende drie jaar extra geld investeren in een groener Oss. De gemeente is van plan daar ruim 1 miljoen euro aan te besteden.

Deze investeringen komen boven op de aandacht die er al is voor het groen in de openbare ruimte van de gemeente. De plannen staan in de Routekaart Groen Blauw Natuur. De gemeenteraad heeft hier onlangs mee ingestemd.

Bomen
De gemeente wil hiervoor samen met inwoners en andere partijen aan de slag. Zo worden er ongeveer 200 nieuwe bomen geplant. Met het waterschap legt de gemeente een ecologische verbindingszone langs de Hertogswetering aan van bijna 8 kilometer.

Samenhang
“Een goede samenhang tussen planten en dieren staat constant onder druk. Het aantal soorten planten en dieren neemt nog steeds af, de luchtkwaliteit is niet altijd even goed en klimaatverandering zorgt voor natte en droge perioden. Dat vraagt extra aandacht voor groen en natuur. Die helpen ons om de negatieve gevolgen van mens en klimaat beter op te vangen. Daarnaast is een aantrekkelijke en groene omgeving met veel verschillende planten en dieren prettig om in te verblijven, te recreëren en van te genieten”, aldus de gemeente.

Deel deze pagina: