Gemeente Oss sluit geen deal met Energiecoöperatie Oss (ECO)

Gepubliceerd: Dinsdag 07 november 2017 17:06

Gemeente Oss sluit geen deal met Energiecoöperatie Oss (ECO)

OSS – De gemeente Oss sluit geen deal met Energiecoöperatie Oss (ECO) voor de ontwikkeling van een windmolenpark op en ten noorden van bedrijventerrein Elzenburg-De Geer in Oss. De gemeente geeft aan niet te zijn overtuigd door het bedrijf.

In oktober heeft de Energiecoöperatie Oss een ontwikkelplan ingediend. De gemeente heeft dit plan beoordeeld. Ook heeft de gemeente het plan door externe deskundigen laten beoordelen op juridische en financiële aspecten. De conclusie van burgemeester en wethouders is dat de meerwaarde om de windmolens door ECO te laten ontwikkelen niet op weegt tegen risico’s die zij zien in het ontwikkelplan van ECO. Volgens wethouder Johan van der Schoot is het een heel indringend proces geweest. “We hebben er echt mee geworsteld. Het risico om een deal te sluiten met ECO is helaas te groot”, aldus Van der Schoot.

Het college stelt nu aan de gemeenteraad voor om het gemeentelijk deel van het windmolenpark niet door ECO te laten ontwikkelen, maar om het opnieuw aan te besteden.

Het college ziet wel een rol weggelegd voor ECO in de vormgeving van het duurzaamheidsfonds en voor de invulling van de participatiemogelijkheden voor het windmolenpark.


Deel deze pagina: