Gemeente Oss en Centrummanagement om de tafel

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 16:44

Gemeente Oss en Centrummanagement om de tafel

OSS - Het Osse centrum zit wat vertrekkende winkels betreft op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. De gemeente Oss en Centrummanagement Oss zitten morgen om de tafel om de problematiek te bespreken.

"Het baart ons zeker zorgen", aldus wethouder Joop van Orsouw tijdens het wekelijkse persgesprek. "Morgen praat ik met Centrummanagement Oss. We hebben regelmatig overleg, nu kwam het initiatief van beide kanten."

Volgens hem doen de gemeente en het centrummanagement al veel om het centrum aantrekkelijk te maken voor ketens en lokale ondernemers. "Maar wij kunnen de huurprijzen niet naar beneden brengen", zegt hij. Collega Frank den Brok valt hem bij: "We brengen veel externe expertise naar Oss, maar er worden gewoon exorbitante huurprijzen gevraagd. De Coolcat heeft dat bijvoorbeeld als directe reden opgegeven voor het vertrek."

Het WalKwartier zou een positieve impuls kunnen geven aan het centrum, maar daar zijn niet alle problemen mee opgelost. "Daarmee zorg je dat een bepaalde hoek van het centrum er spik en span uit komt te zien. Maar je moet het breder bekijken", stelt Van Orsouw. "We gaan ook aan de slag met het Fratershof en na de zomer doen we hetzelfde met het belastingkantoor. We doen ons best."

Deel deze pagina: