Gemeente Bernheze kiest voor Belastingsamenwerking Oost-Brabant

Gepubliceerd: Vrijdag 03 november 2017 07:42

Gemeente Bernheze kiest voor Belastingsamenwerking Oost-Brabant

HEESCH – Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) gaat vanaf volgend jaar namens de gemeente Bernheze de lokale belastingen heffen en invorderen. Ook wordt door BSOB de hoogte van de WOZ-waarden vastgesteld voor alle onroerende zaken. Dat heeft de gemeenteraad van Bernheze gisteren besloten.

Per 1 januari 2018 hebben inwoners en bedrijven van de gemeente voortaan voor de lokale belastingen nog maar met één organisatie te maken: BSOB. BSOB verstuurt met ingang van volgend jaar één gecombineerd aanslagbiljet voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen naar inwoners en bedrijven van de gemeente Bernheze. Via het digitale loket op de website www.bs-ob.nl kan iedereen zijn waterschaps- of gemeentelijke belastingzaken regelen. Bijvoorbeeld betalingen bekijken, automatische incasso regelen, kwijtschelding aanvragen of het WOZ-taxatieverslag inzien. Lopende incasso’s worden nog door de gemeente Bernheze afgerond.

BSOB is een uitvoerende organisatie en bepaalt niet de hoogte van de belastingtarieven, de verordeningen en de kwijtscheldingsnormen. Daar blijft de gemeente zelf verantwoordelijk voor. De belastingopbrengsten gaan naar de gemeente zelf.

Voordelen
Volgens de gemeente Bernheze en de andere deelnemers levert de samenwerking voordelen op. “Er is één organisatie voor inwoners en bedrijven waar ze terecht kunnen met vragen op het gebied van gemeentelijke belastingen, waterschapsbelastingen en de WOZ. Ook is het voeren van één administratie en het werken met één belastingsysteem efficiënter”, aldus de gemeente.

Deel deze pagina: