Geluidsonderzoek nachttrein wordt ter discussie gesteld

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 16:38

Geluidsonderzoek nachttrein wordt ter discussie gesteld

OSS - De geluidsoverlast van de nachttrein die tussen de haven en station Oss rijdt, valt volgens GGD-onderzoek binnen de normen. Maar omwonenden zijn niet overtuigd door het onderzoek en eisen alsnog maatregelen van de gemeente.

"Ik denk dat het een vertekend beeld is", zegt omwonende Bart Marijnissen over het GGD-onderzoek. De metingen zijn volgens Marijnissen net op momenten gedaan dat er weinig geluid was. "Of het toeval is, weet ik niet, maar het is wel een raar verhaal", vindt Marijnissen.

Wethouder Frank den Brok vindt het lastig de ongerustheid bij bewoners weg te nemen: "Het is een kwestie van wat geloof je en wat niet. Ik geloof in de onafhankelijke instanties die geluidsmetingen hebben gedaan."

Ondertussen geeft Marijnissen aan wakker te liggen door de nachttrein. Hij wil daarom budget van de gemeente zien voor gevelisolatie en dubbele beglazing. Als het aan het college ligt, wordt die investering niet gedaan en het belang van de economie voorop gesteld. Den Brok heeft wel de kosten van een extra geluidswal en de isolatie van woningen laten berekenen en laat de raad uiteindelijk een beslissing nemen over de investering. "Maar dan moet je ook uitleggen aan mensen die langs de snelweg wonen waarom je daar niks doet", voegt de wethouder toe.


Deel deze pagina: