Geitenhouder: 'Maatregel provincie misschien wel goed'

Gepubliceerd: Zondag 09 juli 2017 13:05

Geitenhouder: 'Maatregel provincie misschien wel goed'

MAREN - KESSEL - Een bouwstop voor geitenhouders tot 2020, waar vrijdag door de Provinciale Staten van Noord-Brabant toe werd besloten, is volgens de eigenaar van een geitenhouderij misschien wel goed nieuws voor boeren. "Zo wordt er schaarste gecreƫerd. De prijs van het product gaat er in ieder geval niet door omlaag", stelt de geitenhouder uit Maren-Kessel.

De bouwstop voor geitenhouders is volgens de ondernemer - die anoniem wil blijven - wel de enige gunstige beslissing die de provincie vrijdag nam. Een andere maatregel om de sector te verduurzamen is dat Brabantse boeren met oude stallen voor 2022 de ammoniakuitstoot moeten terugdringen. 

"Dat is makkelijk gezegd, maar het gaat boeren wel honderdduizenden euro's kosten", zegt de geitenhouder. "We moeten niet met twee maten meten in een land. Een paar kilometer verderop zit je in Gelderland, waar andere regels gelden en daar moeten we dan mee concurreren", aldus de ondernemer.

Ondergewaardeerd

Volgens de geitenhouder beseffen mensen niet meer waar hun eten vandaan komt en heerst er ten onrechte een negatief beeld over boeren: "Mensen denken dat we milieuvervuilers en dierenbeulen zijn, maar zonder ons was de supermarkt leeg", besluit de boer.

Deel deze pagina: