Geheim duel TOP Oss was niet geheim, volgens de gemeente

Gepubliceerd: Woensdag 08 augustus 2018 12:01

Geheim duel TOP Oss was niet geheim, volgens de gemeente

OSS - De reden dat er niks gecommuniceerd werd over de oefenwedstrijd TOP Oss - NEC Nijmegen gisteren was dat men wilde voorkomen dat supporters van TOP Oss en NEC Nijmegen elkaar zouden treffen. Dat laat de gemeente weten. De wedstrijd was niet geheim, zo stelt de gemeente.

Tot veler verrassing bleek dat de twee ploegen gisteren elkaar troffen in een oefenwedstrijd (0-1 voor NEC Nijmegen) waarover niet gecommuniceerd was. De wedstrijd kwam ook niet voor in de officiƫle oefenprogramma's van de clubs.

'Niet geheim'
De gemeente zegt dat de wedstrijd niet geheim was. 'Maar er is ook geen ruchtbaarheid aan gegeven', stelt de gemeente in een schriftelijke reactie.

Voordat een oefenwedstrijd gespeeld gaat worden vraagt TOP Oss daarvoor toestemming aan de gemeente. Bij het spelen van een oefenwedstrijd is nooit politie-inzet, dat is anders dan in de competitie. 'We vragen dan een advies aan de politie over de wedstrijd in relatie met de gekozen tegenstander. In dit geval hebben clubs, politie en gemeente er voor gekozen niet te communiceren over deze wedstrijd en ook geen publiek toe te laten. Hierdoor voorkomen we dat supporters van TOP Oss en NEC elkaar gaan treffen bij een wedstrijd waar geen politie beschikbaar is', aldus de gemeente.

Dit is geen zeldzaamheid, aldus de gemeente: 'Dit gebeurt wel vaker in het oefenwedstrijdencircuit. Op deze manier zorgen alle partijen er voor dat een oefenwedstrijd toch gespeeld kan worden met een zo klein mogelijk risico.'