Food Hall moet leerlingen warm maken voor nieuwe opleiding

Gepubliceerd: Donderdag 20 april 2017 16:31

Food Hall moet leerlingen warm maken voor nieuwe opleiding

OSS – Op ROC De Leijgraaf in OSS hielden de examenleerlingen een ‘food hall'. Middelbare scholieren uit het derde jaar van Het Hooghuis locatie Stadion waren aanwezig om geïnformeerd te worden.

‘Food Specialist’ is een nieuwe opleiding die vanaf volgend schooljaar voor het eerst te volgen is in Oss en Veghel. De studie is opgericht omdat de sector in Oss en omstreken behoefte heeft aan foodspecialisten. Josje Eijsvogels is mede-organisator van de ‘food hall’. “Omdat de opleiding zo nieuw is, moet die natuurlijk wel goed gelanceerd worden”, zegt Eijsvogels. 

Opening 
De opening van de informatiemiddag werd officieel geopend door de burgemeester. “Op het moment dat een heleboel bedrijven uit de regio samen opgeleide specialisten zoeken, dan is het voor ons belangrijk dat opleidingen daarop inspelen”, meent burgemeester Buijs. De studie eerder oprichten kon niet, want nu zijn er pas bepaalde regels veranderd waardoor meer vrijheid is ontstaan. 

De derdejaars scholieren van Het Hooghuis konden verschillen proeflessen bijwonen, zodat een indruk kregen van de studie. Zo ook leerling Laura: “Eigenlijk wilde ik actrice worden, maar misschien is het ook wel leuk om hier iets mee te doen.”

Breder 
‘Food Specialist’ zou breder zijn dan opleidingen die er mee te maken hebben, zoals de koksopleiding. “Daar leer je niet hoe je en product moet verkopen en aantrekkelijk moet maken”, aldus projectleider Joannie Hogenboom. 

De mbo-opleiding is vanaf volgend schooljaar enkel te volgen in Oss en Veghel. Er zijn al zo’n dertig aanmeldingen, maar er is nog genoeg plaats voor geïnteresseerden.


Deel deze pagina: