Flink gewijzigd TOP Oss wint in Utrecht: 1-2

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 22:28

Flink gewijzigd TOP Oss wint in Utrecht: 1-2

UTRECHT - TOP Oss heeft de tweede overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er met 1-2 gewonnen.

Trainer Klaas Wels moest flink puzzelen. Lion Kaak was geschorst en Enzo Stroo en Rick Stuij van den Herik waren geblesseerd. Daar kwam ook nog eens bij dat Lorenzo Piqué in de warming-up geblesseerd af moest haken. Voor Kaak speelde Olivier Rommens, Stroo werd vervangen door Ragnar Oratmangoen, Stuij van den Herik door Norichio Nieveld en tenslotte werd Piqué vervangen door Dennis Janssen. Vier wisselingen dus ten opzichte van de 1-0 overwinning op SC Telstar.

In het begin was er weinig van een fors veranderde basiself te zien. TOP Oss zette Jong FC Utrecht het eerste kwartier met de rug tegen de muur, maar tot grote kansen leidde dat niet. De grootste was na een kwartier voor de gastheren, maar Mohamed Mallahi schoot naast. Dat bleek het moment voor de thuisploeg om zelf ook naar voren te trekken. Het spel kwam zo meer in balans, maar goed was het niet. TOP moest het doen met schoten van afstand, maar er kwam niks tussen de palen. Aan de andere kant kon Jonas Arweiler schieten, maar zijn schot werd geblokkeerd door een Osse verdediger.

In de tweede helft was er beduidend meer actie. Tien minuten na de hervatting braken de Ossenaren de ban. Janssen werd op rechts weggestuurd en maakte zijn aanvallende meters. De rechtsback legde de bal panklaar neer voor Bryan Smeets, aanvoerder bij afwezigheid van Stuij van den Herik, die knalhard raak schoot in de rechterhoek: 0-1. TOP leek vervolgens door te pakken, maar deed dat niet. Sterker nog: de thuisploeg kwam plots op gelijke hoogte. Een voorzet van Ruben Hoogenhout dwarrelde in de korte hoek voorbij de verraste TOP-goalie Nick Olij om er 1-1 van te maken.

Na die gelijkmaker was TOP het even kwijt en hadden de gastheren de overhand. Dat zorgde niet voor grote kansen en een kwartier voor tijd pakte TOP weer het initiatief. Prompt leverde dat de 1-2 op. Een corner van Smeets werd kunstzinnig met de hak verlengd door Niels Fleuren en bij de tweede paal stond Norichio Nieveld om binnen te tikken: 1-2. Een slotoffensief van Jong FC Utrecht leverde vervolgens niets op en aan de andere kant kon TOP niet profiteren van de ruimte. Door de 1-2 overwinning klimt TOP Oss naar de achtste plek van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdag wacht de verste uitwedstrijd van het seizoen: SC Cambuur-uit.

TOP Oss
Olij, Janssen, Asmelash, Nieveld, Fleuren, Van der Sluijs;  O. Rommens, P. Rommens, Smeets; Oratmangoen (56. Ladan), Dogan