Fenomenale goal Smeets zorgt voor drie punten TOP Oss

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 21:52

Fenomenale goal Smeets zorgt voor drie punten TOP Oss

OSS - TOP Oss heeft de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met 2-1 gewonnen. Bryan Smeets was met twee goals de grote uitblinker, waarbij vooral de tweede goal een plekje in de geschiedenisboeken krijgt.

TOP Oss begon met dezelfde elf als vorige week tegen FC Twente. En binnen tien minuten had TOP Oss op voorsprong moeten komen. Sjoerd Overgoor werd in de zestien van Jong Ajax neergehaald en de Ossenaren kregen een strafschop. Clubtopscorer Huseyin Dogan liet zien nog niet in zijn vertrouwde vorm te steken en schoot de penalty over. TOP was in de beginfase beter, maar na twintig minuten knokte Jong Ajax zich terug in de wedstrijd. De Amsterdammers kregen ook prima kansen op 0-1. Lassina Traore, Vaclav Cerny en Viktor Jensen hadden allen een goede mogelijkheid om te scoren, maar de scherpte ontbrak aan Amsterdamse zijde.

De gasten waren na de hervatting de betere ploeg, maar echt grote kansen leverde dit niet op. En waar Jong Ajax zich in de eerste helft terug knokte, deed TOP hetzelfde in de tweede. Dat leverde TOP twintig minuten voor tijd ook een voorsprong op. Dogan werd met een prima pass diep gestuurd en zijn voorzet was op maat voor aanvoerder Bryan Smeets om raak te schieten: 1-0. Een minuutje later maakte de aanvaller de goal van zijn leven. Hij pikte de bal op eigen helft op, zag Ajax-doelman Dominik Kotarski voor zich staan en schoot de bal van eigen helft over de keeper heen voor de 2-0.

Lang kon TOP niet genieten van de goal, want binnen vijf minuten stond het 2-1. Traore schoot de bal in de bovenhoek voorbij TOP-doelman Nick Olij om het weer spannend te maken. Met hangen en wurgen hielden de Ossenaren stand. Zo doe de Ossenaren uitstekende zaken en stijgen ze naar de zesde plek.

Olij, O. Rommens, Asmelash, Nieveld, Janssen, Van der Sluijs; Kaak, Overgoor, P. Rommens; Dogan (90. Ladan), Smeets