Feestelijke opening en open dag voor MFA Lith

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 14:33

Feestelijke opening en open dag voor MFA Lith

LITH – Met een feestelijke opening en een open dag wordt de multifunctionele accommodatie in gebruik genomen. Na een flinke verbouwing komen er vijf nieuwe instellingen in het pand.

Het voormalig Lithse gemeentehuis is grondig verbouwd en uitgebreid. Het pand had jarenlang geen functie meer na de samenvoeging van de gemeente Lith met Oss.

Inmiddels hebben basisschool de Meander, de bibliotheek, GGD Hart voor Brabant, gemeenschapshuis de Hoeve en kinderdagverblijf Henhaan het pand in gebruik genomen.

Om het begin van de MFA goed te vieren is er eerst een officiële opening op 14 februari en daarna een open huis op zondag 17 februari. De MFA opent dan haar deuren voor het publiek en laat verschillende artiesten komen.

Het MFA-gebouw is een huis voor de bewoners van Lith en wordt gerund door vrijwilligers. 22 verenigingen stellen deze vrijwilligers, voor hand- en spandiensten in het pand, beschikbaar.