FC Oss ziet zestal vertrekken en kent nog vraagtekens

Gepubliceerd: Dinsdag 16 mei 2017 14:10

FC Oss ziet zestal vertrekken en kent nog vraagtekens

OSS - FC Oss ziet voor komend seizoen in ieder geval zes spelers vertrekken. De meest bekende namen die vertrekken zijn Jordy Deckers, Boban Lazic en Jordi Balk. Ook Dominique Kivuvu lijkt te vertrekken, maar dat is nog niet helemaal zeker.

Rondom elf spelers waren er nog vraagtekens. Van die elf zijn er zes die zeker vertrekken: Jordy Deckers, Boban Lazic, Jordi Balk, Dylan de Braal, Ayrton Statie en Nassir El Aissati dragen volgend seizoen niet meer het rood en wit van FC Oss. "Dylan en Boban hebben een andere keuze gemaakt. Wat Jordy betreft: die heeft een stroeve start gehad en heeft uiteindelijk laten zien een uitstekende keeper te zijn, maar ik heb met Xavier Mous een eerste doelman met een doorlopend contract en we verlengen ook het contract met Ronald Koeman als tweede doelman, dus dan is er geen geld meer voor een derde doelman", licht algemeen directeur Peter Bijvelds toe. "Ayrton wilde ik geen tweede amateurcontract op rij geven en ook Nassir gaat weg. Over Jordi hebben we nog lang getwijfeld. Hij is een fantastische vent. De deur is nog niet he-le-maal dicht voor hem, maar hij mag verder gaan kijken en het is de verwachting dat hij vertrekt."

Gesprekken
Zes van de elf spelers vertrekken dus. Dan blijven er vijf over: Dominique Kivuvu, Dean van der Sluijs, Dennis Janssen en de doelmannen Ronald Koeman en Björn Haggerty. Over Koeman zei Bijvelds eerder in het artikel dat het contract is verlengd. De doelman krijgt een contract voor een jaar met een optie voor nog een jaar. Met Haggerty gaat Bijvelds nog in gesprek. Ook is de algemeen directeur nog in gesprek met de Osse linksback Dean van der Sluijs voor verlenging van een contract.

Dennis Janssen blijft in ieder geval nog een jaar bij FC Oss, want zijn contract is verlengd. Dat gaat zijn zevende jaar in Oss worden. Janssen is pas 24, maar is op deze manier wel de speler die het langst in Oss speelt van de hele huidige selectie.

Wat Kivuvu betreft: de kans is groot dat hij vertrekt. Bijvelds heeft de afgelopen maanden veel tijd geïnvesteerd in het verlengen van zijn contract, maar Kivuvu heeft meer zin in een buitenlands avontuur. "Ik wil niet blijven wachten. We houden wat Dominique betreft de opties open, maar we zijn vrij om verder te kijken. Hij wil naar het buitenland, daar kunnen we weinig aan doen."

Selectie
De selectie zoals die nu is kent twaalf spelers: Xavier Mous, Lorenzo Piqué, Rick Stuij van den Herik, Fatih Kamaci, Istvan Bakx, Thijs van Pol, Richard van der Venne, Tom Boere, Justin Mathieu en Cihat Çelik werden eerder vastgelegd. Daar komen nu dus Janssen en Koeman bij.Op dit moment is Bijvelds in gesprek met proefspeler Huseyin Dogan wat een contract betreft. "Dan heb ik vervolgens nog 3 of 4 contracten te vergeven. Voor de rest zoeken we spelers op amateursbasis", aldus Bijvelds.

Stagespelers
De afgelopen tijd hebben er meerdere proefspelers meegetraind, of ze trainen nog steeds mee met FC Oss. Het betreft Schaijkenaar Joep van de Rande (Willem II), Jasper van Heertum (Lommel United), Nieuw-Zeelander Michael den Heijer (NEC Nijmegen), Fransman Aboubacar Gassama en Serkovic, een Bulgaarse spits. Over hen neemt FC Oss in juni een beslissing.

Deel deze pagina: