FC Oss kan niet drie keer terugkomen van een achterstand: 2-3

Gepubliceerd: Maandag 12 maart 2018 21:50

FC Oss kan niet drie keer terugkomen van een achterstand: 2-3

OSS - FC Oss heeft zichzelf te kort gedaan in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen: 2-3. Met name in de eerste helft hadden de Ossenaren het overwicht uit moeten buiten. In de tweede helft kreeg de ploeg het deksel op de neus.

De Ossenaren begonnen beter aan het duel, maar zagen de gasten binnen tien minuten op voorsprong komen. Mario Bilate werd weggestoken vanuit het middenveld en omspeelde Xavier Mous om 0-1 te maken. Maar FC Oss trok dat binnen een paar minuten recht. Een lange bal van Niels Fleuren werd verkeerd ingeschat door de Drenthse defensie en Fatih Kamaci kopte de bal over Emmen-doelman Dennis Telgenkamp heen. Hierna waren de kansen voor FC Oss. Zo schoot Richard van der Venne op de paal, had Kamaci een grote kans na een voorzet van Dean van der Sluijs en was Lion Kaak ook dichtbij een treffer. Dennis Janssen probeerde het namens de gastheren met een poeier van afstand, maar zijn schot ging over en naast. Aan de andere kant probeerde Glenn Bijl het van afstand, maar ook dat schot ging naast. 

Toch had Bijl na ruim een halfuur wel succes. Hij werd vrijgespeeld in de Osse zestien en schoof de bal onder Mous door om tegen de verhoudingen 1-2 te maken. Kamaci kopte vervolgens op de lat, maar wederom wist FC Oss snel gelijk te maken. Een lange bal van Hüseyin Dogan viel achter de Emmense defensie en Van der Venne scoorde met een fraai wippertje.

Initiatief FC Oss
Na rust had FC Oss het initiatief tegen een inzakkend FC Emmen, maar zonder tot net zo veel kansen te komen als in de eerste helft. Dogan kreeg zijn voet tegen een voorzet van Van der Sluijs, maar mikte op Telgenkamp. Aan de andere kant moest FC Oss ruim twintig minuten voor tijd een dreun incasseren. Cas Peters ging namens FC Emmen naar de grond in de zestien en scheidsrechter Jeroen Manschot zag daar een penalty in. Peters zelf benutte het buitenkansje: 2-3.  FC Oss was vervolgens lamgeslagen en kon niet voor de derde keer een achterstand ongedaan maken. Wel zag het Michael Chacon namens FC Emmen nog op de paal schieten en Mous redden in een een-op-een duel met een Emmense aanvaller om erger te voorkomen.

FC Oss:
Mous, Janssen, Nieveld, Stuij van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs, Dogan (77. Grotenbreg), Kaak (88. Philips), Van der Venne, Kamaci, Oratmangoen


Deel deze pagina: