FC Oss gaat voor uitbreiding indrukwekkende thuisreeks

Gepubliceerd: Maandag 12 maart 2018 14:56

FC Oss gaat voor uitbreiding indrukwekkende thuisreeks

OSS – De strijd om een plek in de play-offs blijft onverminderd spannend. FC Oss neemt het op maandagavond op tegen het verrassende FC Emmen.

Het verschil tussen nummer acht FC Oss en nummer dertien Cambuur bedraagt slechts drie punten en dus kan het nog alle kanten op. Voorlopig lijkt FC Oss er goed voor te staan in de strijd om play-offs. De verschillen zijn wel klein en dus zou een overwinning tegen FC Emmen goed van pas komen.

FC Oss
Afgelopen vrijdag nam FC Oss het op tegen rivaal FC Den Bosch. De wedstrijd in De Vliert eindigde zoals hij ook begon: 0-0. In de eerste helft had FC Oss weinig in te brengen. Daar kwam verandering in in de tweede helft. Het was FC Den Bosch aan de ingevallen doelman Nick Leijten te danken dat FC Oss de punten niet mee naar huis nam.

Daar waar de Ossenaren in uitwedstrijden regelmatig steekjes laat vallen, presteert het thuis ijzersterk. De laatste vijf thuiswedstrijden leverden allemaal een driepunter op. FC Oss zal dus met vertrouwen toeleven naar de clash met nummer vijf FC Emmen. Afwezigen bij FC Oss zijn de geblesseerden Lesly de Sa, Ferry de Regt, Thijs van Pol, Koen van der Biezen en Erik Quekel en de geschorste Istvan Bakx.

FC Emmen
FC Emmen draait een uitstekend seizoen. De ploeg draait moeiteloos mee voor de bovenste plekken en is erg lastig te verslaan. Slechts vier ploegen waren de Emmenaren de baas en dus is Emmen de minst verslagen ploeg. Wél speelde de club uit Drenthe al dertien keer gelijk. Daarmee zijn zij ook de club met de meeste gelijke spelen.

Daar waar FC Emmen lange tijd de topfavoriet voor de derde periode was, moeten ze nu hopen op een misstap van FC Dordrecht op maandagavond. FC Emmen ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Jong AZ en daarmee gaven zij het initiatief uit handen. Om de periode alsnog te winnen moet Emmen vandaag winnen in Oss en mag Dordrecht niet verder komen dan een gelijkspel, thuis tegen RKC Waalwijk. De Emmenaren moeten het in Oss zien te redden zonder Henk Bos en Joris Voest.

De wedstrijd tussen FC Oss en FC Emmen begint maandagavond om 20.00 uur in het Heesen Yacht Stadion.