Einde dreigt voor De Bierhoeder in het Osse centrum

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 14:53

Einde dreigt voor De Bierhoeder in het Osse centrum

OSS - Speciaalbierwinkel De Bierhoeder in het Osse centrum dreigt de deuren te gaan sluiten. De eigenaar van de winkel gaat stoppen met zijn zaak en hoopt dat iemand het over wil nemen.

In oktober 2017 begon De Bierhoeder in De Schakel. "Ik kan je vertellen dat de eerste drie maanden verschrikkelijk leuk waren. Een waanzinnig gevoel met enthousiaste mensen", vertelt eigenaar Willem-Jan van der Heijden op Facebook. "Als ik het afgelopen jaar bekijk met dit jaar is van dat gevoel maar weinig meer over. Ik en de boekhouder zijn het erover eens dat de resultaten erg mager zijn." Het plezier is grotendeels verdwenen: "Mede door de resultaten, maar ook door de vele dode momenten in de winkel. Ik heb me de meeste dagen ontzettend verveeld. Ik zou zo graag mijn passie willen overdragen aan de mensen. Alleen de mensen zijn er simpelweg gewoon niet. Dat vind ik erg jammer."

Toch ziet hij het wel positief in: "Deze periode heeft me ook veel positiefs gebracht. Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen en een goed netwerk opgebouwd. Ik waardeer de steun van iedereen heel erg, alleen is het helaas niet voldoende om door te gaan."

Daarom gaat Van der Heijden (die al een nieuwe baan heeft) het huurcontract dat tot april loopt niet verlengen. "Nu zit ik in een fase dat alles netjes afgehandeld moet worden. Het pand moet weer zo snel mogelijk ingevuld worden zodat De Schakel vol blijft. Kennen jullie nog mensen om de winkel over te nemen?"

Deel deze pagina: