Drie ‘Raafjes van verdiensten’ in Ravenstein

Gepubliceerd: Dinsdag 08 januari 2019 23:17

Drie ‘Raafjes van verdiensten’ in Ravenstein

HUISSELING - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de dorpsraad Ravenstein zijn dinsdagavond drie ‘Raafjes van verdiensten’ uitgereikt. De receptie werd gehouden in Den Achterhof in Huisseling.

De onderscheiding wordt ieder jaar uitgereikt aan mensen die zich actief inzetten voor Ravenstein, Huisseling, Neerlangel, Deursen, Demen, Dennenburg of Dieden. Zuster Cis Brands uit Ravenstein kreeg een ‘Raafje’ voor onder meer haar werk bij de parochie, de Valkenburcht, het bezoeken van ouderen, de St. Jansvieringen en het St. Janskerkje in Neerlangel.

De tweede ontvanger van de prijs was Riet Geurts uit Huisseling. Zij zet zich in voor diverse verenigingen en clubs in Huisseling en Ravenstein, zoals de kerk, het St. Lambertuskoor, Den Achterhof, de tennisvereniging en de Goede Doelen Week. Beide kandidaten waren voorgesteld door de inwoners van het dorpsrandgebied.

Ook Jacqueline van der Waarden werd beloond met een 'Raafje'. Dat kwam voor haar als een grote verrassing want ze is zelf lid van de dorpsraad die de onderscheidingen uitreikt. Verder is ze onder meer actief bij singlesclub Lusira en de Goede Doelen Week.