DESO blij dat er niet betaald hoeft te worden, maar gaat toch mogelijk in hoger beroep

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 14:56

OSS - Voetbalclub RK DESO is blij dat de bijna 250.000 euro die voormalig hoofdsponsor Berry van der Horst eiste van de club niet terugbetaald hoeft te worden. Maar de club is niet helemaal gelukkig en dus volgt er mogelijk een hoger beroep.

De bijna 250.000 euro die Van der Horst terugeiste was volgens hem een lening, terwijl DESO zegt dat het sponsoring betrof. De rechtbank liet in het midden wat het bedrag voor functie had. "We hebben liever dat de rechter gewoon stelt dat het sponsoring is", vertelt advocaat Egbert van Ewijk. "Maar we zijn natuurlijk hartstikke blij dat er niet betaald hoeft te worden."

In de rechtszaal werd duidelijk dat er pas terugbetaald hoeft te worden aan de voormalige hoofdsponsor wanneer de kantine-inkomsten zodanig zijn dat er ook echt betaald kán worden. "Dat heeft meneer Van der Horst zelf in de rechtszaal gezegd. Daar sloeg de rechter op aan. Je kan van een club als DESO niet zulke inkomsten verwachten."

Boekhouding
In mei van dit jaar werd ook bekend dat Van der Horst de club inzicht moest geven in de boekhouding van DESO van de afgelopen jaren. Een accountant werd aangewezen, maar het inzicht is nog steeds niet gekomen. "De boekhouding is nog steeds niet opgehaald. Hopelijk gaat dat zo snel mogelijk gebeuren."