Denk ook eens aan de onderdrukking van vrouwen!

Gepubliceerd: Donderdag 29 september 2016 11:27

Robert Jan Steegman vindt dat er in Oss wel wat meer aandacht mag komen voor de onderdrukking van vrouwen.{jcomments on}

 

 

"Vorige week behandelde onze Gemeenteraad een motie van het CDA, D66 en GroenLinks waarin gepleit werd voor de aanleg van een regenboog zebrapad. Dit om ‘zichtbaarheid te geven aan het feit dat Oss een regenboogstad is die zich sterk maakt voor de acceptatie van veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders’. Ik dacht eerst dat het een vervroegde 1 april grap was, maar het bleek een serieus voorstel te zijn. Alsof homohaters opeens anders gaan denken over deze mensen wanneer ergens in Oss een veelkleurig zebrapad ligt.
 
Maar goed, het idee erachter is sympathiek, de uitvoering puur symbolisch en wat mij betreft daarom  onnodig. Volgens mij zit het wat homoacceptatie wel snor in Oss. In tegenstelling tot andere plaatsen in Nederland hoor je weinig over geweld tegen deze mensen of het wegpesten uit buurten. En als er al sprake is van homohaat is dan doen we er al genoeg aan met een wethouder René Peters die benen onder de billen uitloopt om waar het maar kan te laten zien dat hij de homo’s en lesbo’s een warm hart toedraagt. Geen roze dinsdag op de Osse kermis gaat voorbij zonder de wethouder, hij haalde de roze zaterdag deels naar Oss en ging zelfs vrolijk swingend op een boot door de Amsterdamse grachten tijdens de Canal Parade. Hulde!
 
Waar we echter in Oss niemand over horen is de onderdrukking van vrouwen. Een documentaire van Brandpunt toonde aan dat in Amsterdam alleen al meer dan 300 vrouwen het huis niet of nauwelijks uit mogen van hun mannen en in feite gevangene zijn van hun echtgenoot. De samenstelling van de Osse bevolking met behoorlijk wat mensen van niet Westerse afkomst en daarbij belijdend Moslim doen vermoeden dat dit in Oss ook voorkomt. Dit idee wordt alleen maar bevestigd wanneer je op een gemiddelde zaterdag door het Osse centrum loopt en ziet dat de vrouwen die wel naar buiten komen in toenemende mate bedekt en gehoofddoekt de straat opgaan. Nu zegt dat niets en is iedereen vrij om te dragen wat hij wil, het geeft in ieder geval wel te denken.
 
Het zou goed zijn wanneer onze plaatselijke politici hun aandacht meer richten op de vrouwenonderdrukking in Oss. En niet door het aanleggen van een zebrapad of het plaatsen van een mozaïekbank, daar bereik je de onderdrukten noch de onderdrukkers mee. Laat de opvolger van René Peters alsjeblieft een vrouw zijn die ferm staat voor de vrouwenrechten in Oss en een voorbeeld nemen aan de wijze waarop haar voorganger dat voor de homo’s en lesbo’s doet en deed!
"
 

Deel deze pagina: