De Maasdijk op de schop: alle kernen betrokken en finish in centrum Oss

Gepubliceerd: Donderdag 02 november 2017 16:35

De Maasdijk op de schop: alle kernen betrokken en finish in centrum Oss

OSS - De Maasdijk, voorheen de MaasdijkMarathon, krijgt dit jaar een andere invulling. Door de nieuwe organisatie worden alle kernen betrokken bij het evenement en de finish zou in het Osse centrum op De Heuvel moeten zijn.

Deelnemers aan het evenement kunnen nog steeds wandelen, hardlopen, skaten en meedoen aan de triathlon. Maar voor de rest gaat de MaasdijkMarathon op de schop. De naam is veranderd in De Maasdijk, alle disciplines vinden voortaan plaats op één dag (16 juni) en in tegenstelling tot voorgaande jaren worden álle kernen betrokken bij de sportgactiviteiten. "Het is niet zo dat er een evenement vanuit Keent naar 't Wild wordt gehouden, maar disciplines kunnen vanuit verschillende kernen starten. We willen alle kernen betrekken bij het evenement", aldus De Maasdijk-voorzitter Jeroen Ulijn.

Rondom De Maasdijk
Het sportieve gedeelte wordt geregeld door de organisatie van het evenement. Maar voor de invulling rondom De Maasdijk zijn de kernen zelf verantwoordelijk. "We hebben afgelopen jaar gehoord dat we gemist werden op sommige plekken. Dit jaar kunnen ze dus weer iets organiseren rondom het evenement. En daarin willen we ze best ondersteunen, maar ze zijn uiteindelijk zelf verantwoordelijk", aldus Ulijn. Vorig jaar was de start en finish van het evenement op sportpark De Rusheuvel en werd er een rondje gelopen in plaats van een lint. Daar was veel kritiek op. "Maar soms moet je dingen uitproberen om er achter te komen wat anders kan en moet", aldus Ulijn. "En je moet niet vergeten dat er heel veel zaken goed zijn gegaan vorig jaar."

Finish
De disciplines starten in verschillende kernen, maar als het aan de organisatie ligt is de finish van deze disciplines op dezelfde plek. "We willen heel graag in Oss finishen op De Heuvel. Voor de sfeer zou dat heel mooi zijn. Vorig jaar was dat op de Rusheuvel en dat was logistiek heel handig. Maar voor de sfeer willen we meer in het centrum."


Deel deze pagina: