De Maasdijk breidt uit en gaat voor twee wandeldagen

Gepubliceerd: Woensdag 06 maart 2019 13:52

De Maasdijk breidt uit en gaat voor twee wandeldagen

OSS - Voor de 10e editie van De Maasdijk wordt het wandelprogramma met een dag uitgebreid. Op deze manier realiseert het bestuur van De Maasdijk haar ambitie om alle 24 kernen van de gemeente Oss aan te doen.

Op zaterdag 15 juni gaan de wandelroutes vooral door de kernen ten oosten van Oss, op zondag 16 juni ligt het accent op de meer westelijk gelegen kernen. De wandelingen starten en finishen op beide dagen op De Heuvel in het centrum van Oss.

Voorzitter Jeroen Ulijn is verheugd over de uitbreiding: "We willen graag dat De Maasdijk een evenement is van en voor alle inwoners van de gemeente Oss. De kernen Berghem, Koolwijk, Herpen en Huisseling mochten daarom niet ontbreken op het menu. In 2010 voerde de eerste editie van het evenement over de dijk langs de Maas van ‘t Wild tot Ravenstein en bij de 10e editie maken we met de toevoeging van de oostelijke kernen dit jaar de cirkel rond."

Voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse
Het tweedaagse wandelprogramma van De Maasdijk biedt op beide dagen diverse afstanden. Naast de 30, 40 en 50 kilometer voor de echte wandelaars, zijn er ook wandelingen van 12 en 20 kilometer. Deelnemers kunnen kiezen voor één bepaalde afstand op één van beide wandeldagen, maar ook voor twee wandeldagen en twee afstanden naar keuze. Ulijn: "Een tweedaags wandelprogramma past voor deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse perfect in de voorbereiding."

Osse wandelverenigingen bundelen de krachten
De extra wandeldag werd mogelijk doordat naast de wandelafdeling van AV Oss ’78 ook wandelsportvereniging De Osse Maaskant de schouders onder het evenement gaat zetten. "Zo’n tweedaags programma met zo veel verschillende afstanden is een megaklus om te organiseren. We zijn dan ook heel blij dat beide Osse wandelverenigingen de organisatorische krachten bundelen en hier samen een bijdrage aan gaan leveren", aldus Ulijn.

Programma
Op zaterdag 15 juni heeft De Maasdijk behalve wandelingen ook triathlons, skeeler-, step- en hardloopwedstrijden op het programma. Alle disciplines gaan over unieke parcoursen, onder andere over de dijk langs de Maas, met sfeervolle doorkomsten door de kernen van de gemeente Oss. De organisatie liet eerder al weten dat zij, mede door het brede aanbod van activiteiten, op een recorddeelname rekent.

Meer informatie en inschrijven: www.demaasdijk-events.nl.