De laatste kerstinkopen: ‘vooral nog wat versproducten halen’

Woensdag 26 december 2018 14:44

De laatste kerstinkopen: ‘vooral nog wat versproducten halen’

BERGHEM - Nog even de laatste boodschappen doen tijdens de kerstdagen. Het kan steeds vaker. Op eerste kerstdag opende een kwart van de supermarkten in Nederland de deuren. En op tweede kerstdag zijn er vier van de vijf supermarkten open. Zo ook de Jumbo in Berghem.

En daar is het op woensdag lekker druk op de parkeerplaats. Ook wethouder Frank den Brok van Oss doet de laatste kerstinkopen. Twee tassen worden op de achterbank gezet. “Ik vier de kerstdagen traditioneel, want als wethouder ben ik vaak druk. Nu twee dagen lekker eten en drinken met familie en rustig op de bank een filmpje kijken. Ja, gisteren heb ik uiteraard ‘Home Alone’ gezien, daar was geen ontkomen aan”.

‘De meeste klanten komen vandaag nog om versproducten te halen”, vertelt Bas van de Jumbo. “Je moet dan denken aan groenten, fruit en brood”. En de beenham is ook populair, voegt Emma van de afdeling versproducten er aan toe. Ze moet dan wel werken op deze tweede kerstdag, maar dat vindt ze niet erg. “Dubbel verdienen, dat helpt. Ook haar andere collega’s vinden het prima. “Het is nu minder ‘stressen’ dat bijvoorbeeld op kerstavond”.

Deel deze pagina: