Dames Arethusa wint belangrijke wedstrijd, mannen laten dure punten liggen

Gepubliceerd: Maandag 12 november 2018 07:33

Dames Arethusa wint belangrijke wedstrijd, mannen laten dure punten liggen

OSS - De dames en heren van Arethusa hebben wisselende resultaten geboekt. De vrouwen wonnen een hele belangrijke wedstrijd, maar de mannen verloren juist hele dure punten.

Arethusa nam het op tegen Het Y Waterpolo Amsterdam in de hoofdstad. Ze stonden snel met 0-3 voor, maar in de tweede periode kregen de Amsterdammers meer grip op het spel en kwamen zij terug in de wedstrijd. De dames wisten deze periode niet te scoren en de periode eindigde in 2-3.
Halverwege de derde periode kwamen de Ossenaren op een 4-3 achterstand. Vanaf dat moment toonde de ploeg dames veel meer veerkracht. Verdedigend gaven ze niets meer weg, vanuit de man-minders zijn dan ook geen tegendoelpunten gevallen. Ook een strafworp wist keepster Inge van Kruijsdijk vandaag tegen te houden. Aanvallend wisten de dames van Arethusa uiteindelijk nog 3 doelpunten te maken, waarmee de eindstand 4-6 winst op het bord kwam. Martin van Onna scoorde 5 van de 6 doelpunten en Chaneequa Kocken was als spelverdeler belangrijk.

De heren moesten naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen promovendus Hydrofiel. Ze begonnen goed aan de wedstrijd. Ze hielden Nijmegen van scoren af en Ze konden zelf 4 keer het net vinden: 1-4
Ondertussen was het scorebord en de 30-secondeklok uitgevallen en dat zorgde voor langdurige vertraging in de wedstrijd. De tweede periode werd er door beide ploegen niet gescoord.
De concentratie verslapte en Hydrofiel kon aan het eind van de derde periode de stand gelijk trekken en zelfs voor het eerst op voorsprong komen. Ondertussen lukte het Arethusa niet om de bal langs de Nijmeegse keeper te krijgen.
In de vierde periode kon Brian van Breda voor het eerst sinds de eerste periode weer een doelpunt maken voor Arethusa. Maar de mannen uit Nijmegen roken bloed en met veel inzet en passie bleven zij voor de overwinning strijden. Uiteindelijk kwam deze er ook en de wedstrijd eindigde in een 7-6 nederlaag.
Genoeg stof tot nadenken voor Arethusa en daar krijgen ze de tijd voor. De volgende wedstrijd is pas over twee weken tegen de Meer uit Culemborg.