CV Afslag 15 in spanning voor optocht

Gepubliceerd: Donderdag 21 februari 2019 20:46

CV Afslag 15 in spanning voor optocht

NISTELRODE – Het zijn spannende tijden voor de carnavalsverenigingen in de regio die volgende week mee gaan doen aan de optochten. Ook voor CV Afslag 15 uit Nistelrode is het tijd om de laatste hand te leggen aan hun grote wagen.

De vereniging is met 60 leden een van de grootste van het dorp en sinds november zijn er heel wat uren gestoken in de bouw. Geert van Dijk van Afslag 15 wil nog niet alles laten zien van zijn wagen maar is vol verwachting: "We willen het graag nog een beetje een verrassing houden voor de toeschouwers maar we denken wel dat we een goede kans maken om hoge ogen te gooien dit jaar".

CV Afslag 15 bestaat nog maar vier jaar en heeft sinds het begin de beschikking over een eigen bouwhal aan 't Kantje. Daar komt nu een einde aan. Van Dijk: "De eigenaar heeft andere plannen met de loods, en dat is ook heel begrijpelijk. Voor ons is het wel een probleem want we moeten nu op zoek naar een nieuwe bouwhal".

Bouwruimte is een probleem waar veel clubs in de regio mee kampen.  Bij CV Afslag 15 hopen ze in ieder geval dat er bedrijven zijn die te hulp kunnen schieten of dat de gemeente nog ergens ruimte over heeft die gebruikt kan worden.