Cursus ‘Ik Begin met Hardlopen’.

Cursus ‘Ik Begin met Hardlopen’.

do 14 mrt t/m

do
14 feb

Cursus ‘Ik Begin met Hardlopen’.

Cursus ‘Ik Begin met Hardlopen’ bij AV Oss’78
Na de voorjaarsvakantie start bij AV Oss ’78 de hardloopcursus ‘Ik Begin met Hardlopen’. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil starten met hardlopen zonder geblesseerd te raken. Na 13 weken kun je 30 minuten onafgebroken en ontspannen hardlopen in je eigen tempo. De cursus is ook een uitstekende voorbereiding op de 5-kilometerwedstrijd van De Maasdijk op 15 juni in Oss.
Tijdens de cursus werk je samen met een hele groep beginnende lopers en onder leiding van een enthousiaste en ervaren trainer aan je conditie, techniek, kracht en lenigheid. Je traint 1x per week in de groep en daarnaast train je nog 1x per week zelfstandig op basis van je trainingsschema. Tijdens de groepstraining krijg je bovendien tips over blessurepreventie, kleding, schoeisel en voeding.
De groepstrainingen vinden plaats op de atletiekbaan van AV Oss ’78 op Sportpark de Rusheuvel in Oss. Je kunt kiezen uit twee tijdstippen: donderdag van 19:00 tot 20:30 uur (start op 14 maart) of zaterdag van 09:00 tot 10:30 uur (start op 16 maart). De kosten voor deelname bedragen 49 euro. Wees er snel bij, want bij 30 deelnemers per groep wordt de inschrijving gesloten.
 
Aanmelden kan per e-mail naar IBMH@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur voor trainingstijdstip (donderdag van 19:00 tot 20:30 uur of zaterdag van 09:00 tot 10:30 uur). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Scholte 06-37301202.
 

Beter en sneller hardlopen leer je bij AV Oss ‘78

Veel mensen die op eigen houtje hardlopen, trainen te eenzijdig. Ze lopen altijd hetzelfde rondje en dan ook nog eens in hetzelfde tempo. In het begin merk je nog dat je vooruit gaat, maar na een tijdje zit er geen progressie meer in. Het lijkt of je je plafond hebt bereikt. Die situatie doorbreken en je hardloopprestaties op een verantwoorde manier een flinke boost geven, daar draait het om in de cursus Run to the Start van AV Oss ’78.

Ruud Scholte, gediplomeerd hardlooptrainer bij AV Oss ’78, legt uit: ‘Eenzijdig trainen maakt je lichaam lui. Door afwisseling aan te brengen in hoe en waar je traint, word je mentaal en fysiek geprikkeld om je grenzen te verleggen. Variatie is dus het toverwoord. Er zijn bijvoorbeeld wel 7 manieren om een duurloop te doen. En je kunt op verschillende manieren kortere intervals doen om je basissnelheid te verbeteren. Afhankelijk van wat je doel is, richt je je loopwerk op uithoudingsvermogen, kracht, ritme, snelheid en techniek.’

In de cursus wordt ook veel aandacht besteed aan techniek. Want door een goede looptechniek kun je zuiniger met je energie omgaan. Daardoor kun je met dezelfde inspanning harder lopen. Bovendien kun je met een goede techniek veel blessureleed voorkomen. Scholte: ‘Bij AV Oss ‘78 zijn we in staat om in 3 maanden een basis te leggen voor een goede looptechniek. Je krijgt persoonlijke tips, videobeelden van je eigen loopstijl en audio-ondersteuning voor de pasfrequentie.’

De cursus Run to the Start helpt deelnemers om hun persoonlijke hardloopdoel te bereiken. Dat kan zijn gewoon beter en sneller hardlopen, maar bijvoorbeeld ook deelname aan de Marikenloop, de Vestingloop of de Maasdijk. Er wordt 1x per week met een groep getraind en 1 of 2x per week zelfstandig op basis van een trainingsschema. Scholte: ‘We draaien deze cursus nu al een paar jaar en het is elke keer weer leuk om te zien hoeveel vooruitgang de cursisten boeken en hoeveel voldoening dat geeft.’

 

Gerelateerde agendaitems

Carnaparty. vr 22 feb
Kidscarnabal. za 23 feb
Film, Werk ohne Autor. zo 24 feb t/m di 26 feb
Cursus AED. di 26 feb
Film, Schapenheld. wo 27 feb t/m do 28 feb
Osse Carnaval 2019. vr 01 mrt t/m di 05 mrt
Jeugd Carnaval. vr 01 mrt t/m di 05 mrt
Coming Fout! za 02 mrt
Carnaparty. vr 22 feb