Cultuurpodium Groene Engel in financiële problemen

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 17:44

Cultuurpodium Groene Engel in financiële problemen

OSS – Cultuurpodium Groene Engel in Oss zit in de financiële problemen. Drie van de zes personeelsleden in vaste dienst zijn langdurig ziek en de Engel draait op voor de extra kosten die daar het gevolg van zijn.

Het cultuurpodium blijkt niet verzekerd te zijn voor de opvang van deze kosten. Volgens voorzitter Peter van der Kraan van de Groene Engel zijn er tijdens de verzelfstandiging vier jaar geleden tal van verzekeringen afgesloten. Maar deze niet. ‘Door het extreem lage ziekteverzuim van de jaren daarvoor is dit niet in beeld gekomen’, zo laat hij weten.

Verschillende taken worden door vrijwilligers overgenomen, maar er moet ook extra personeel worden ingehuurd voor bijvoorbeeld de programmering. Dit inhuren van mensen kost De Groene Engel extra geld. Dat geld komt uit de reserves van het cultuurpodium en leidt tot financiële problemen. Deze staan overigens los van de exploitatie van het horecagedeelte. Het culturele programma gaat voorlopig gewoon door.

De gemeente Oss is in overleg met het bestuur van de Groene Engel op zoek naar een oplossing.